Persoonlijk en Opmaat Opvoeding en Training voor uw Hond

Copyright© 2018 Pooth Hondenschool  |  Sitemap

Bouwen aan een levenslange band tussen u en uw hond!

Trainingen en Cursussen

Contact


Aanbevolen

Foto van een hond Foto van een hond Foto van een hond

Links

“Ik zoek baas” Asielhonden


De Hondenacademie


TOP honden gedragstherapie


HSC de Pijnhorst


Dierenspeciaalzaak Boxtel


Foto Johan - dierenportretten

Bedrijfsinfo
Een hond kopen bij een erkende hondenfokker

Honden uit het hondenasiel

Kinderen en honden in het gezin

Pooth

Esdoorngaard 31

5283 EV Boxtel


Tel: 06-22438013

E-mail: info@pooth.nl

Internet: www.pooth.nl


KvK: 54443261

Jackrussell

Een erkende hondenfokker is ingeschreven bij een rasvereniging


De hondenfokker

Een hondenfokker is iemand die het fokken van honden als beroep heeft. Hondenfokker is een beroep of hobby waarbij men bij het fokken van honden een zekere verantwoordelijkheid op zich neemt, om zowel een hond als hun toekomstige baas niet te kort te doen. Het is als hondenfokker belangrijk om bij het fokken van honden, de hond door het vermijden van inteelt en het signaleren van gebreken, gezond te houden en goed te verzorgen, en ook bij het plaatsen van de hond te waken voor onverstandige keuzen van klanten. Een hondenfokker die het fokken van honden niet zo nauw neemt en vooral veel winst wil maken, wordt een broodfokker genoemd. Koop een hond via een hondenfokker die aangesloten is bij een, door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, erkende rasvereniging.


Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland

Op kynologisch gebied in Nederland, is de Raad van Beheer op het overkoepelend orgaan. De Raad van Beheer is gevestigd in Amsterdam en is opgericht in 1902. In het buitenland worden landelijke overkoepelende kynologische organisaties vaak Kennelclub genoemd. De Raad van Beheer is een federatie van verenigingen op kynologisch gebied en is zelf ook een vereniging. Lid van de Raad zijn de Nederlandse hondenrasverenigingen, regionale hondensportverenigingen en een aantal verenigingen met een gespecialiseerde doelstelling. De Raad is aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI), een overkoepelende organisatie op internationaal niveau.


Wat doet de Raad van Beheer?


Koop uw hond bij een hondenfokker. U heeft dan een bepaalde ‘zekerheid’ met betrekking tot de afkomst en gezondheid van uw hond.