Persoonlijk en Opmaat Opvoeding en Training voor uw Hond

Copyright© 2018 Pooth Hondenschool  |  Sitemap

Bouwen aan een levenslange band tussen u en uw hond!

Trainingen en Cursussen

Contact


Aanbevolen

Foto van een hond Foto van een hond Foto van een hond

Links

“Ik zoek baas” Asielhonden


De Hondenacademie


TOP honden gedragstherapie


HSC de Pijnhorst


Dierenspeciaalzaak Boxtel


Foto Johan - dierenportretten

Bedrijfsinfo
Een hond kopen bij een erkende hondenfokker

Honden uit het hondenasiel

Kinderen en honden in het gezin

Pooth

Esdoorngaard 31

5283 EV Boxtel


Tel: 06-22438013

E-mail: info@pooth.nl

Internet: www.pooth.nl


KvK: 54443261

Jackrussell

Een hond uit het asiel - een dankbare taak


Het is een dankbare taak om een hond uit het asiel een nieuwe kans te bieden. Maar hou er rekening mee dat het steeds opnieuw veranderen van omgeving voor een hond niet plezierig is. Voordat u een hond uit het asiel neemt, moet u dus goed nagaan of u genoeg tijd, geld, ruimte en energie heeft om het dier een goed leven te bieden. Het hondenasiel kan u uiteraard informeren over de aanschaf van een hond.


Hond uit het asiel

Helaas blijft een hond niet altijd tot zijn dood bij de eerste eigenaar. Redenen om een hond naar het hondenasiel te brengen kunnen zijn:


Meestal komt zo’n hond in het hondenasiel of bij een herplaatsorganisatie terecht, of het dier wordt in een advertentie aangeboden. Zoekt u een maatje en hoeft het geen pup te zijn, dan kunt u overwegen om een hond uit het asiel te nemen. Vaak is een hond uit het asiel een hele leuke huisgenoot, maar u kunt ook tegen problemen aanlopen.


Enkele tips als u een hond uit het asiel wilt halen:


Erkenning van het hondenasiel

In 2002 heeft de Dierenbescherming de 'Erkenningsregeling Asielen' geïntroduceerd, een soort keurmerk voor o.a. het hondenasiel. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen moet een hondenasiel zijn werkwijze, het beleid voor onder meer de opname, verzorging en plaatsing van dieren en het personeelsbeleid in kaart brengen.Een en ander moet minimaal overeenkomen met de wettelijke eisen (het Honden- en kattenbesluit 1999). Aanvullend moet het hondenasiel voldoen aan een aantal extra (welzijns)eisen van de Dierenbescherming. Zo moet men zich committeren aan het euthanasiebeleid van de Dierenbescherming en mogen medewerkers of bestuursleden van een erkend hondenasiel niet zelf fokken of handelen met dieren of jagen. Een hondenasiel moet dit aantonen door beleid en werkwijze in een protocol vast te leggen. Uiteindelijk beslist de Raad voor de Erkenning van Dierenopvangcentra Dierenbescherming (REDD) of het hondenasiel de erkenning krijgt. Het hondenasiel wordt regelmatig gecontroleerd. Een hond uit het asiel is daarmee een vertrouwde aanschaf.


Ook een hond uit het asiel? Kijk voor een hondenasiel bij u in de buurt op de website van de dierenbescherming.